Lækre kakaokugler
Hovedingredienser
- 15 dl dråber romessens
- 10 dl dråber vanillieessens
- 1 tsk. sødemiddel (SØD)
- 5 g kakao (til at trille i)
- 1 dl (kogt) kolde, kogte ris (gerne jasmin-ris)
- 5 g margarine
- 10 g kakao
Fremgangsmåde
Det hele blendes sammen fx med en stavblender.Massen formes til ca. 12 små kugler, der trilles i 5 g kakao.
De kan sagtens spises med det samme, men de bliver kun bedre af at trække et par timer på køl - eller til dagen efter.
Bagte æbler med kanel
Hovedingredienser
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 spsk. sukker
- 100 g fromage frais
- 2 stk. store æbler, skrællet og skåret i både
- 2 spsk. kanel
Fremgangsmåde
1. Æblerne lægges i et smurt ildfastfad og drysses med kanel2. Bages i ovnen ved 175 grader i 20-25 min.
3. Fromage frais, vaniliesukker og sukker røres sammen
4. Æblerne serveres varme med den rørte fromage frais
- Marcipankugler med citron
- 200 g god marcipan
- fintrevet skal af 1 citron
- 1 spsk. citronsaft
- 75 g smuttede og finthakkede mandler
- 1,5 spsk. flormelis
- 200 g mørk chokolade
- 150 g usaltede pistaciekerner
Fremgangsmåde
1. Rør marcipanen med citronskal og -saft og hakkede mandler.2. Saml massen med flormelis, og tril små kugler(ca. 24 stk.), og sæt dem i køleskabet.
3. Smelt chokoladen over vandbad, og hak pistacierne.
4. Kom marcipankuglerne i chokoladen, tag dem op på en gaffel, og slå på gaflen med en anden gaffel for at slå overskydende chokolade af.
5. Kom dem i en skål med hakkede pistacier, og ryst dem rundt, til de er helt dækkede af pistacier.
6. Sæt dem enten i køleskab eller i et koldt rum, og lad chokoladen størkne.
7. Opbevar dem køligt indtil brug.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar