onsdag den 9. december 2015

Sunde Julesnacks

Selvom det er jul, skal der stadig være plads til lidt julegodter. Der findes både de usunde godter og de sunde alternativer.


Lækre kakaokugler

Hovedingredienser

  • 15 dl dråber romessens
  • 10 dl dråber vanillieessens
  • 1 tsk. sødemiddel (SØD)
  • 5 g kakao (til at trille i)
  • 1 dl (kogt) kolde, kogte ris (gerne jasmin-ris)
  • 5 g margarine
  • 10 g kakao

Fremgangsmåde

Det hele blendes sammen fx med en stavblender.
Massen formes til ca. 12 små kugler, der trilles i 5 g kakao.
De kan sagtens spises med det samme, men de bliver kun bedre af at trække et par timer på køl - eller til dagen efter.

Bagte æbler med kanel

Hovedingredienser

  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. sukker
  • 100 g fromage frais
  • 2 stk. store æbler, skrællet og skåret i både
  • 2 spsk. kanel

Fremgangsmåde

1. Æblerne lægges i et smurt ildfastfad og drysses med kanel
2. Bages i ovnen ved 175 grader i 20-25 min.
3. Fromage frais, vaniliesukker og sukker røres sammen
4. Æblerne serveres varme med den rørte fromage frais

  • Marcipankugler med citron
  • 200 g god marcipan
  • fintrevet skal af 1 citron
  • 1 spsk. citronsaft
  • 75 g smuttede og finthakkede mandler
  • 1,5 spsk. flormelis
  • 200 g mørk chokolade
  • 150 g usaltede pistaciekerner

Fremgangsmåde

1. Rør marcipanen med citronskal og -saft og hakkede mandler. 
2. Saml massen med flormelis, og tril små kugler(ca. 24 stk.), og sæt dem i køleskabet. 
3. Smelt chokoladen over vandbad, og hak pistacierne.
4. Kom marcipankuglerne i chokoladen, tag dem op på en gaffel, og slå på gaflen med en anden gaffel for at slå overskydende chokolade af. 
5. Kom dem i en skål med hakkede pistacier, og ryst dem rundt, til de er helt dækkede af pistacier.
6. Sæt dem enten i køleskab eller i et koldt rum, og lad chokoladen størkne.
7. Opbevar dem køligt indtil brug.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar